Logo
De Maashave organiseert..
Logo

Push

 

 

 

 

 


Shantygroep "De Maashave" is Limburgs eerste shantykoor en telt 36 leden. Als voornaamste doelstelling kan genoemd worden: het met veel plezier zingen van shanties en zeemansliederen, om daarmee het publiek veel "gepekeld" luisterplezier te geven. De melodieën werken zeer aanstekelijk en zijn eenvoudig mee te zingen, en dat heeft zeker zijn uitwerking op het luisterend publiek!

Shanties zijn matrozenwerkliederen uit de tijd van de grote zeilscheepvaart. Ze worden vaak in het (pidgin) Engels op folksong-achtige wijze gezongen.
De zeemansliederen zijn vaak ballads (Forebitters), soms smartlappen, die met een ferme knipoog worden gebracht.

Wij brengen shanties uit een groot aantal landen ten gehore: Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Cuba, Verenigde Staten… noem maar op!

Onze optredens zijn akoestisch of minimaal versterkt en kunnen plaatsvinden op een podium, in café's, tijdens openlucht- en havenfeesten, tentfeesten of voor maatschappelijke instellingen.

De zang van onze groep wordt muzikaal kracht bijgezet door: diverse acoordeons, gitaar, banjo, blokfluit en de Ankerstok (Ierse trom).


Als u een repetitie wilt bijwonen: elke dinsdagavond vindt u ons in één van de zalen van De Schatberg aan de MiddenPeelweg bij Sevenum, waar wij vanaf 20:00 uur onze kelen smeren en de liederen inoefenen!